1 Haziran 2013 Cumartesi

Jandarma'dan yardım istendi



Jandarma'dan yardım istendi

Ankara’da Gezi olaylarını protesto etmek üzere öğleye doğru iki noktada toplanma yaşandı.



Ankara’da Gezi olaylarını protesto etmek üzere öğleye doğru iki noktada toplanma yaşandı. Bazı grupların yürüme girişimleri üzerine Başbakanlık çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı, Jandarma’dan yardım istendi.

Ankaralılar önce Güvenpark’ta biraraya gelerek sloganlar atmaya başladı. Sosyal medya ve internet üzerinden örgütlenen Ankaralılar meslek örgütleri, DİSK, partiler ve sivil toplum örgütleriyle çeşitli grupların desteğiyle öğleden sonra Güven Park'ta toplanma kararı aldı. Ancak başta İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri olmak üzere saat 12.00’den itibaren Güvenpark’ta birikme yaşandı. Sloganlar atmaya başlayan grup Başbakanlığa hareket etmek isteyince çevik kuvvet müdahale etti ve tazyikli suyla dağıtmaya çalıştı. Güvenpark’ta gerginlik devam ediyor. Ankara’da Başbakanlık binası çevresinde güvenlik artırılırken Ankara Valiliği Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan ek güvenlik yardımı temin etti.

-YÜKSEL CADDESİ’NDE OLAY-

Ankara’da hafta sonları farklı bir görünüme bürünen Yüksel Caddesi bu hafta sonu adeta savaş alanına döndü. Cadde hafta sonları alışık olduğu ortamdan farklı bir görünüm çizdi. Kitapçılardan ve mağazalardan alışveriş yapan, restoran, kafe ve büfelerde yemek yiyen ve sohbet eden kalabalık yerini slogan atarak Gezi olaylarını protesto eden gençlik gruplarına terk etti. Eylemciler polise taş atarken hedef oldukları gaz bombaları nedeniyle dağıldılar. Eylemciler açık buldukları dükkânlara sığınmaya çalıştılar. Gaz maskesi takmayan ve kendini olayların içinde bulunan vatandaşlar ise fenalık geçirdi. Gerginlik Yüksel Caddesi’nde de devam ediyor.
ANKA



0 yorum:

Yorum Gönder

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Coupons